Onofrio Chillemi va pintar davant el públic en un esdeveniment a Göteborg

Onofrio Chillemi va pintar davant el públic en un esdeveniment a Göteborg

Des que es va fundar l’organització, la pintura ha estat una part fonamental dels nostres projectes i col·laboracions. Durant l’esdeveniment públic Frihamnsdagarna a Göteborg, vam tornar a demostrar-ho en col·laboració amb Prototyp Gothenburg, on l’artista Onofrio Chillemi va pintar Omställningshotellet (l’hotel de transició) davant del públic. Al llarg dels darrers deu anys, Onofrio Chillemi ha creat una sèrie d’obres anomenada “Arquitectura Indefinida”. La sèrie conté una barreja d’art com ara pintures murals, dibuixos, objectes i instal·lacions. La interacció entre formes geomètriques recurrents, línies orgàniques i materials reciclats dóna vida al que es pot descriure com a estructures arquitectòniques abstractes. De vegades les obres són caòtiques, de vegades sòbries i delicades, però les composicions sempre sorgeixen d’una investigació lúdica on l’artista no busca respostes. En desafiar les nostres impressions, el que vol és plantejar preguntes amb el seu art.

Per al treball a Frihamnen, vaig adoptar un enfocament específic, i això va implicar tallar (literalment) el disseny original i barrejar-ne les peces resultants.

Onofrio Chillemi

A Göteborg, l’objectiu de la ciutat és tenir un impacte climàtic proper a zero ja el 2030. Per aconseguir-ho, cal un canvi important que inclogui molts aspectes de la vida quotidiana dels ciutadans. Omställningshotellet (l’hotel de la transició), que es construirà el 2022 i el 2023, s’està creant amb l’objectiu de proporcionar als líders de la comunitat i als ciutadans un lloc de trobada física on puguin parlar d’idees que contribueixin a un desenvolupament positiu de la transició climàtica de la ciutat.